lom

Mše svatá ve Vyšebrodském klášteře

2. 12. 2011 0:00
Rubrika: Nezařazené

S radostí oznamuji, že v Cisterciátském klášteře ve Vyšším Brodě se každý den slouží mše svatá podle misálu bl. Jana XXIII. Nyní v adventu se zpěvem rorátů. Mše svatá, kterou sloužil Don Bosco, Jan XXIII, sv. Edmund, sv. Dominik, sv. Bernard, sv.Jan Nepomuk Neuman, sv. Ignác, sv. Benedikt, sv. Norbert a další nepřeberný zástup svatých kněží a které byla vším pro milony světců. Všichni křestní patroni uživatelů Signály.cz se této mše účastnili.

Prosím o modlitbu za Vyšebrodské cisterciáky, ať navzdory všem protivenství a zlobě mocných vytrvají a nepodlehnou tlaku doby. 

Zobrazeno 2116×

Komentáře

tina

Tak alespoň ještě něco, co souvisí s původním tématem článku:
Dnes vyšel hezký rozhovor s vyšebrodským převorem na Christnetu:
http://www.christnet.cz/magazin/clanek.asp?clanek=3775

JiKu

Ano, hezké.
Je pohlazením pro duši, že ještě dnes existují v církvi lidé, kteým je jasné, k čemu je Bůh volá, jaké jsou cíle, kterých chtějí dosáhnout, a jaké jsou cesty (alespoň ty hlavní, nikoli konkrétnosti cukrárna vs. párky v rohlíku) k jejich uskutečnění.

I kdyby tyto klasické řády a komunity nebyly k ničemu jinému (což jsou), mně by to k zdůvodnění jejich existence stačilo.

Jinými slovy, celá ostatní církev se prezentuje jako hledající, chvějící se, neznající, bezradná. Kdežto oni nalezli a vědí. Teď už jen se to snaží realizovat a uskutečnit.

Balzám na duši!

Zobrazit 81 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Autor blogu Grafická šablona Nuvio