lom

Kdybych nebyl katolík

29. 10. 2013 9:12
Rubrika: Nezařazené

Kdybych nebyl katolík a chtěl bych najít tu pravou církev, pak bych šel hledat tu, která dnes nechce souhlasit se světem. I opačně bych si postavil otázku: se kterou církví je dnes svět nejvíce nespokojen. Jestliže dnes Kristus je skutečně v Církvi, musí být tato instituce vždy nenáviděna, tak jako byl nenáviděn pán Ježíš, když žil na zemi.

Když dnes chceš najít Krista, hledej církev, která vůbec není zajedno se světem. Hledej církev, na kterou si děti tohota světa stěžují, že není na výši doby, protože právě tak obviňovali Židé našeho Pána, že je nevědomý a že není vzdělaný. Hledej církev, které se lidé vysmívají, že je ze sociálního pohledu méněcená, protože přesně tak se vysmívali našemu Pánu, že je z Nazareta. Hledej církev, které lidé předhazují, že je s ní ďábel, přesně tak totiž, obviňovali našeho Pána, že je posedlý Belzebubem, nejvyšším ďáblem. Hledej církev, kterou by chtěli mocní fanatici Božím jménem zrušit, protože stejným způsobem přibili Pána na kříž a domnívali se, že je vše skončeno. Hledej církev, kterou svět  od základu odmítá, protože tvrdí, že je neomylná, stejně tak odmítl Pilát Krista Pána, protože on o sobě řekl, že je Pravda.

 

Rom Kurier 1/08

Zobrazeno 3975×

Komentáře

sphygmoplethysmogramophone2013

No třeba v tom, že dnes se za církev považuje KHS, kdežto o Církvi se v rámci KHS mulví jako o něčem překonaném, staromilském a kol dokola schismatickém.

tina

??? trochu více vysvětlit prosím ....

Zobrazit 46 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Autor blogu Grafická šablona Nuvio