lom

Tři kulatá výročí a jeden člověk

24. 11. 2013 9:12
Rubrika: Nezařazené

Letos druhého října uplynulo sto let od narození patera Františka Inocence Kubíčka OFM. Zároveň předevčírem, 22.listopadu, tomu bylo dvacet let co zemřel. A na jaře tomu bylo třicet let, co byl podruhé zavřený. Pouze na tři měsíce, což bylo proti padesátým létům, kdy dostal trest dvaadvacet let a odseděl si v Leopoldově deset to byla  chvilka. Pro mě ale, tenkrát šestnáctiletého kluka to bylo první setkání s STB, když jsem mu šel vyřídit pozvání na oběd a vpadl jsem přímo do domovní prohlídky v jeho 1+1 na Národní třídě.

Když jsem pak, na konci osmdesátých let chodil k !podání vysvětlení", tedy výslechům, zastavil jsem se u něj na Národní zastavil, měl jsem to do Konvintské po cestě.

Na intrrnetu ve vyhledávači jsem o něm našel jen toto :http://pms.ofm.cz/snezenka/snez1310.pdf .

 

 Vy starší, kteří jste ho znali, vzpomeňte na něj.

Zobrazeno 900×

Komentáře

JiKu

Měl jsem ho moc rád. I když ve mně vzbudil do značné míry falešnou představu, co je to církev a kdo jsou to řeholníci. Pár let jsem si myslel, že všichni jsou takoví frajeři, jako byl on.

kacah

Já si na něj vzpomínám, když chvíli působil na Spořilově, byl to velmi hodný a laskavý člověk i k nám, tehdy leckdy rozjíveným dětem.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Autor blogu Grafická šablona Nuvio