lom

Obrácení Emila Zoly od zednářství k Církvi

5. 2. 2016 8:07
Rubrika: Nezařazené

Je známo, že Emil Zola, velký francouzský spisovatel, nebyl během svého života praktikující katolík. Pokud někdy navštívil nějaký vesnický kostelík, tak ne proto aby se modlil, ale aby se posmíval "hloupým lidem"kteří tam byli. Zola je autorem několika románů s proticírkevním zaměřením například Lurdy. Ačkoliv sám spisovatel byl v Lurdech svědkem několika zázračných uzdravení, ve svém románu se jim vysmál. A to o jedné ze zázračně uzdravených, když ji viděl na nosítkách řekl :"Jestli se tato uzdraví, tak uvěřím." Neuvěřil.

Ale přece Bůh neopouští své děti a čeká na další vhodný okamžik, ten nastal, když si Emil Zola ve zralém věku zlomil nohu. Plynuly měsíce a rána se přes veškerou lékařskou péči nehojila. Lékaři se pak rozhodli pro amputaci nohy.

 Avšak na Štědrý den, když ležel v posteli, měl Zola sen. Zdálo se mu, že vchází do kostela, na stěně vidí Matku Boží s Dítětem v náručí jak zpívá koledu. Když druhý den Zolova manželka zazpívala tutéž koledu, Zola ji požádal, aby šla do kostela a zapálila tam svíci u obrazu Matky Boží. Jeho manželka mu vyhověla a on ještě ten den najednou ucítil prudkou bolest v nemocné noze. Když se pokusil vstát, zjistil, že noha je zdravá. Bylo to zázračné uzdravení.

 Emil Zola nejenže popsal toto zázračné uzdravení, ale také se obrátil na víru, kterou kdysi hanobil a také vystoupil ze zednářské lóže, kterou spoluzakládal. K tomu 18.dubna 1896 zveřejnil toto zajímavé a závažné prohlášení :

                             Já, níže podepsaný, kdysi velmistr Stolce a současně někdejší velekněz a zakladatel zednářské lóže v Egyptě, prohlašuji tímto listem, že jsem třicet let členem zednářské sekty a dvanáct let velmistrem tohoto řádu, a měl jsem dost času, abych od základu poznal přesné záměry a poslání tohoto řádu. Svobodní zednáři se vydávají čistě za filantropickou a liberální instituci, které jde údajně o pravdu a pokrok morálky a jejímž předmětem pozornosti je věda, umění a dobročinnost. Předstírá jistotu, že se chová se stejnou tolerancí vůči rozličným náboženským vyznáním a že o otázkách náboženství a politiky se na jejích zasedáních absolutně nediskutuje.

 Mimoto předstírá, ře zednářství není náboženskou sektou, nýbrž chrámem spravedlnosti, milosrdenství a blíženecké lásky. Já v protikladu k tomu prohlašuji, že zednářství vůbec není to, za co se vydává. Nic z toho, co se v jeho zákonech a rituálech vyskytuje jako dobro, nesouhlasí se skutečností. Řeč o zdánlivě praktikovaných ctnostech jako spravedlnost, milosrdenství a láska, jak v lóžích, tak v srdcích zednářů je pouhý žvást, neboť tyto ctnosti zde nejsou k nalezení, jsou zednářům zcela cizí, až na určité výjimky a vůbec se neuvádějí do praxe. Pravda nemá ve svobodném zednářství vůbec místo.

 Zdůrazňuji, že Svobodné zednářství je sekta, která ma za cíl zničit náboženství, aby sama zaujala jejich místo a vrátila svět do modlářství.

 Dnes, když jsem třicet let žil v tomto bludu, jsem o tom dokonale přesvědčen, neboť jsem poznal, k čemu byl systém Svobodného zednářství vytvořen, protože sám jsem toto učení šířil a přiváděl jsem druhé k tomu, aby je rovněž šířili. A tak mě velké řdy lidí následovaly na cestě bludu, čehož upřímě a velmi lituju.

 Když mě nyní Bůh osvítil, uvědomuji si celé zlo, jež jsem způsobil. Proto se zříkám Svobodného zednářství a ruším svou solidaritu s ním a před Církví lítostivě odvolávám své bludy. Prosím Boha o odpuštění za všechno zlo, co jsem způsobil svým příkladem v době, kdy jsem patřil k řádu Svobodných zednářů a prosím za odpuštění našeho nejvyššího pastýře Jeho svatost Papeže Lva XIII. i všechny, které jsem zatáhl do bludu.

 V Římě 18.dubna 1896 E. Zola"

  Emil Zola zemřel šest let po tomto svědectví za zelmi podivných a podezřelých okolností.

Včera jsem četl velmi zvláštní článek,http://www.duseahvezdy.cz/2016/02/04/la-croix-zada-rehabilitaci-zednaru/#comment-36385 proto jsem toto dle Imaculaty a RV sepsal.

Zobrazeno 2863×

Komentáře

Filipek

To je zvláštní. Ten článek jsem také četl, to prohlášení bylo v komentáři, ale ten příběh ne a ne najít. Říkal jsem si, jestli to není nekdo jiný. Ale asi je to skutečně Emilé Zola. Díky.

maxmilianrex

Kdysi to vyšlo ve Světle, to svědectví Zoly jsem tenkrát ofotil a strkal je do knih v městských knihovnách pojednávajících zednářství. Článek jsem skoro opsal, na internetu to na vás vyskočí, když si zadáte nadpis tohoto článku.

Ferenc

@maxmilianrex: Díky za článek a za link.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Autor blogu Grafická šablona Nuvio