lom

Je Islám od Boha, nebo od lidí-člověka, nebo odkud teda

17. 8. 2016 13:28
Rubrika: Nezařazené

Zkoumejme duchy, zda jsou od Boha

Bible říká:"Milovaní, nevěřte každému vnuknutí, nýbrž zkoumejme duchy, zda jsou z BOHA, neboť mnoho falešných proroků vyšlo do světa. Podle toho poznáme Ducha Božího: Každý duch, který vyznává, že Ježíš Kristus /jako Bůh/ přišel v těle, je z Boha,-a žádný duch, který nevyznává Ježíše /jako Boha/ z Boha není. Naopak, je to duch antikristův, o němž jste slyšeli, že přijde, a který již nyní je na světě."

 Vyznává Korán, že Ježíš Kristus přišel jako Bůh v těle?

O Bohočlověku Ježíši Kristu Korán říká-:"A podobá se Ježíš před bohem Adamovi, on stvoři jej z prachu a potom mu řekl:"Budiž" A on byl.  /korán 3,59/

-"Kristus, syn Mariin, není nic jiného, než posel."  /korán 5,75/

-"Nevěřící jsou ti, kdož říkají: Kristus je Bůh...kdo ho bude/Krista/ jako Syna přidružovat k alláhovi, tomu alláh zabrání vstoupit do ráje. Jeho příbytkem bude oheň pekelný."   /korán 5,72/

- a další místa v koránu 5,17  4,5,116  4,157,158   15,6

  Korán tedy popírá, že Ježíš Kristus přišel jako Bůh v těle. Přitom Korán-kniha Islámu na mnoha místech tvrdí, že sám Bůh sepsal tuto "absolutně pravdivou knihu" a seslal ji slovo od slova Mohamedovi, poslednímu a nejdůležitějšímu proroku všech národů.                                                                                                    Když Korán popírá Pána Ježíše jako Boha, i jeho vykupitelské dílo, jeho smrt na kříži označuje jako podvod /korán 15,6/, nemůže být autorem této islámské knihy pravý Bůh, neboť každý duch, který nevyznává Ježíše jako Boha, není z Boha. Bůh je pravda a není v něm lži.

 Naopak kdo je lhář a otec lži, kdo se nedrží pravdy nám říká samotný Kristus Pán v evangelium svatého Jana 8,44     " ďábel .....byl vrah od počátku a nedrží se pravdy, protože v něm pravda není. Když mluví lež, mluví z toho, co je mu vlastní, protože je lhář a otec lži."

  Každý duch, který nevyznává Ježíše jako Boha, není z Boha, je to duch antikrista.

    Podobně bychom mohli pokračovat dál, třeba učení o Nejsvětější trojici, o milosti jež je k spáse nevyhnutelně potřeba, o lásce k nepřátelům......

Chtěl bych ještě varovat před jednou fintou, kterou používají zastánci názoru, že křesťané a muslimové mají jednoho stejného B/b/oha. Tvrdí, že přeci Bůh stvořil všechny národy, je tedy Bohem všech. Ano, Bůh stvořil všechno a je tedy Bohem všech lidí, ale to neznamená, že všichni lidé vyznávají stejného,pravého Boha. Vyznávají a klaní se lecčemu a leckomu a nazývají to bohem. Ale ten, kdo možná promluvil a přitom nemluvil pravdu, jistě pravým Bohem není,  není možné, aby Bůh byl pravda i lež dohromady.

 Každý duch, který nevyznává Ježíše jako Boha, není z Boha, je to duch antikrista.

Zobrazeno 3292×

Komentáře

Elfkam

http://hesperion.cz/wp-content/uploads/2016/04/Krestan_a_islam_2vydani.pdf
Přidám text k zamyšlení. Není v něm zmíněna Abrahamovská teorie, ale to jestli máme s muslimi společného Boha se tam řeší.

o-_-o

Jsem šneček.

Zobrazit 63 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Autor blogu Grafická šablona Nuvio