lom

Svatý František cenzurovaný

5. 10. 2016 8:07
Rubrika: Nezařazené

Nedávno jsem na jedné signální nástěnce četl známou, krásnou modlitbu sv. Františka,-Chvalozpěv na stvoření. Dvě věty   byly ovšem vynechané, a to tyto:

"Běda těm, kdo zemřou ve smrtelných hříších. Blaze těm, kteří naleznou spojení s tvou nejsvětější vůlí, neboť druhá smrt jim neublíží."

Majitelku oné nástěnky znám a vím, že slova mluvící o těch, kdo zemřou ve smrtelných hříšších se  nehodí do její  představy o náboženství a tak je vynechala. Na internetu to  vynechat jde, ale co v knížce, měla by těch několik slov začernit? 

 

 Chvalozpěv na stvoření jsme včera slyšeli a četli často. Já sem opíši modlitbu sv. Františka v okamžiku obrácení, když rozbořeném kostele sv.Damiána uslyšel Kristův hlas:"Františku, nevidíš, že se můj dům rozpadá? Jdi a oprav ho!" 

Nejvyšší slavný Bože,

osvěť temnotu mého srdce

a dej mi pravou víru,

pevnou naději

dokonalou lásku,

hlubokou pokoru,rozum a poznání,

abych zachoval tvá přikázání. 

Amen

 

Zobrazeno 880×

Komentáře

Papo

Děkuji!

JiKu

Víte, já bych to cenzurou. Nenazýval. Je to trochu méně, než cenzura. Ale o to je to mezi pokoncilními katolíky rozšířenější.

Já bych to nazval SELEKTIVNÍ PŘÍSTUP KE ZDROJŮM.

Málo co charakterizuje pokoncilní katolíky tak dobře, jako ten selektivní přístup ke zdrojům, ať už k Písmu nebo církevním otcům.

JiKu

Katolické = všeobecné křesťanství se vyznačuje ve své úplnosti a bohatosti hlubokou mnohovrstevností, vyvažováním protikladů jak zdánlivých, tak skutečných, hledáním rovnováhy. Slaďováním barev a ne jejich míchání do nějaké přiblblé šedivé s nádechem do růžova.

A přesně tohle ONI POSLALI k šípku. Z jedné, byť legitimní a správné vrstvy, udělali vrstvu jedinou. Kdo kdy dělal s nějakým grafickým programem, tak to zná. Save layer 7 as. Exit. Save picture before exit? No.

Píšu "oni poslali" proto, že ačkoli se cítím a jsem pokoncilním římským katolíkem, necítím na tomhle podvodu na lidech, byť dobře míněném, žádnou vinu.

Filipek

Tohle to asi nebude, tam to obsaženo jest, že? https://asterix.signaly.cz/1110/o-dobry-pane-mocny-svrchovany

vobis

Pokud by šlo o selektivní přístup ke zdrojům, pak by relevantní zdroje, které ideologii KHS nekonvenují, nebyly brány v úvahu. Zde jde o falsifikaci zdroje.
KHS je na lži vystavěná, ze lži žijící a ke lži vedoucí, q.e.d.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Autor blogu Grafická šablona Nuvio