lom

Nosí vaše holčička copánky a šaty? Je vedena k domácím pracím? Tak potom pozor

27. 11. 2018 19:45
Rubrika: Nezařazené

https://www.bz-berlin.de/berlin/kolumne/sollen-kindergaerten-die-politische-gesinnung-der-eltern-ueberpruefen?fbclid=IwAR0drUMn5wjtUojnBWr3GX7bcVchUHt_Yp32OmzXnjafhUxx15Om-9GXIIQ

Spolková vláda podpořila vydání nové příručky pro učitelky v mateřských školkách. Brožura radí, jak rozpoznat tzv. rasistické či xenofóbní smýšlení v dětských hlavičkách a jak se mu má čelit.

 Ministryně školství Giffey píše v předmluvě: "Zažíváme....výrazný vzestup pravicově populistických hnutí." Proto je, jak tvrdí, "důležité, abychom demokraticky formovali výchovu těch nejmenších" a obzvláště si pochvaluje návodná řešení některých konkrétních situací. 

 V případě I.3. se například vysvětluje, jak se "poznají děti z národoveckých rodin". A sice následovně:" Holčička nosí šaty a má copánky, doma ji vedou k domácím a ručním pracím, u chlapce je důraz na fyzickou zdatnost". V takových případech se doporučuje pozvat si rodiče do školky k osobnímu pohovoru a vysvětlit jim, "že autorativní a pohlavně stereotypní způsob výchovy omezuje rozvoj dítěte"

 V případě II.2. se popisuje, jak se jedna maminka dělá starosti, protože přijímají děti uprchlíků. Obává se, že dojde ke snížení úrovně vzdělávání. Té se má vysvětlit, že "tyto starosti jsou neopodsatněné". A proč? Protože k tomu došel "Výzkum migrace".

Článek dále připomíná, že toto směřuje k podobné diktatuře, jak bylo NDR a nacistické německo, kde byly děti podrobovány kontrole smýšlení a dokonce k používány k udávání svých rodičů.

 

 https://www.bz-berlin.de/berlin/kolumne/sollen-kindergaerten-die-politische-gesinnung-der-eltern-ueberpruefen?fbclid=IwAR0drUMn5wjtUojnBWr3GX7bcVchUHt_Yp32OmzXnjafhUxx15Om-9GXIIQ

 

 

Zobrazeno 1309×

Komentáře

dromedar

Copánky dnes nosí jenom holčičky tatínků chrabrých neocyrillistů, kteří si tak připravují podmínky pro to, aby mohli zahájiti reformu hudby chrámové tím, že "vymýtí z kůru starý cop" :)

maxmilianrex

Tak něco pro vás: Velký ceciliánský reformátor J. Foerster, otec J.B.Forstera, a mše nalezená ve V. Brodě a tam asi také poprvé zazpívaná. A od 2:23 tam máte i ty copánky https://www.youtube.com/watch?v=fD9nOH0mjpI

dromedar

J. Foerster, ředitel kůru u sv. Vojtěcha v Praze, po Karlíně druhé vlajkové lodi slavné flotily reformy cyrillské v Čechách! A také první, kdo se v Praze mohl chlubiti moderními varhanami systému kuželového a s jemnými rejstříky, pro správnou hudbu chrámovou nezbytnými.

(Jestli varhany.net nemají zastaralé informace, ty vzorné varhany cyrillské tam bez hrubších zásahů hrají dodnes http://www.varhany.net/cardheader.php?lok=307 )

dromedar

Cop jsem na tom videozáznamu neviděl žádný. Leda snad nějaký (dávno) rozpletený. Ale přiznávám, že víc než hledáním copu (kterýžto jest třeba bez milosti vymýtiti!) jsem se zaobíral uvažováním, zda je br. Bernard podjáhen opravdový nebo "slaměný", hledáním, zda v chóru nezahlédnu pana opata, a jinými, pro přísnou hudbu chrámovou méně podstatnými záležitostmi.

sofomorón


Německý národ mívá období, kdy je padlý na hlavu více a jiná, kdy méně.
V dělání si nároku na rozhodování o hodnotové výchově dětí svých občanů má německý stát na co navazovat.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Autor blogu Grafická šablona Nuvio