lom

Odpověď Pána Boha přiletěla na červeném frisbee

3. 6. 2020 7:07
Rubrika: Nezařazené

Červený frisbee, takový ten lítající talíř co si s ním děti v parku házejí. Tak ten jsem objevil ve skladu dřeva na štosu dubu. "Jak se tam dostal?" přemýšlel jsem a držel ho v ruce. Dlouho jsem si s tím ale hlavu nelámal a dal se do vybírání modřínových fošen na podlahu. A do té práce jsem za sebou uslyšel dětský hlásek. "Dobrý den pane!" Otočím se a vidím asi desetileté děvčátko, jak na mě bojácně hledí a slabounkým hláskem pokračuje: "My jsme si včera házeli červeným talířem a dírou nad vratama nám sem vletěl, mohli bychom si ho vzít?" A já povídám:"To víš že jo, ale jenom když ho chytneš" a hodil jsem jí ho roztočený. Chytla ho a za vraty se ozval chlubivý hlas: "Ta je šikovná co? Je to moje vnučka" Objevil se tam její dědeček, kterého znám. "Vnučka?" se ptám. - "No jistě,moje vnučka, bude ji jedenáct" -Musel jsem si sednout na pěkně nařezaný javor. "Tak ahoj a děkujeme," pokračoval známý dědeček vnučky, nasedli do dodávky a odjeli. Seděl jsem na tom javoru a pořád si opakoval: "Vnučka, stará 11 let, šikovná,- to je přece ona"

Před jedenácti lety mě ten samý pán sdělil rozčíleným hlasem, že jeho nezletilá dcera je těhotná a že v každém případě TO musí dát pryč. Vím, že jsem mu tenkrát řekl něco ve smyslu:" Přece to dítě nezabijete" A chvilku, ne moc dlouho jsem s ním o tom mluvil a na konci jsem si nebyl jist, zda jsem ho přesvědčil.

Seděl jsem na tom javoru, z kterého možná jednou budou housličky a vzpomněl jsem si, jak jsem si ráno stěžoval Pánu Bohu na únavu z věcí, na něž jsem dostal nyní odpověď. Měl jsem radost ze šikovné vnučky, větší radost že nebyl spáchán tak strašný hřích, ale největší radost z toho, že jsem dostal odpověď. Možná ta posloupnost radostí byla špatná, možná, asi ano, ale bylo to tak a pro tu radost to sem píšu..- V každém případě ale, ten javor na kterém jsem seděl, má nádherně rovná a hustá léta, pro řezání hlavice na krku houslí ideální, potřebuje ale ještě tak tak tři roky až bude správně vyschlý.

Zobrazeno 1082×

Komentáře

inspra

To je skvělý, maxrexi. :-)

dromedar

Housle budete řezat sám, nebo ten javor pro/dáte nějakému houslaři?

JiKu

Kdybych neznal maxrexe osobně, měl bych podezření na kalendářový příběh z prstu vycucaný :-)

maxmilianrex

dromedar- připraveno pro houslaře

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Autor blogu Grafická šablona Nuvio