lom

Prezidentské volby a mé smazané komentáře Babčou Helčou.

21. 1. 2013 8:07
Rubrika: Nezařazené

 

Včera jsem se s zůčastnil diskuze na blogu Babči Helči ohledně prezidentských voleb. Obhajoval jsem svůj názor, že oba kandidáti, Zeman i Schvarzenberg jsou špatní, ale protože Babči článek byl a je pro Karla, tak jsem se bavili spíše o něm. Napsal jsem, že oba kandidáti  na sebe útočí v hloupé osobní rovině asi proto, že jsou v podstatě stejní a tak si navzájem nemají co vyčítat, než právě ty osobní věci. Zvláště jsem podotkl, že vražednou potratovou pilulku, která se chystá dostat se na český trh, prosazuje ministr zdravotnictví, jehož stranický šéf je Karel Schwarzenbergr. A že podporuje mnoho věcí, které jsou pro křesťany nepředstavitelné. Adopci dětí homosexuály, například. I v tomto jsou si tedy oba kandidáti podobní. Jsou si podobní, ovšem Karel je nebezpečnější, neboť se vydává za konzervativního a pravicového politika a vlk v rouše beránčím je nebezpečnější než vlk. Ještě jsem srovnal zabíjení nenarozených dětí ze zabíjením Židů za nacistického Německa. Prohlašuji, že jsem na žádného z diskutujících nijak neútočil. Poslední komentář byl tento článek od Ignáce Pospíšila, na který jsem poslal odkaz a se kterým se ztotožňuji:

           KDO SE DISKREDITUJE

 Druhé kolo prezidentských voleb se blíží a šílenství postupně dosahuje vrcholu. Vře to i mezi křesťany, kteří někdy cítí potřebu napadat ty své souvěrce, kteří k volbám zaujali jiný postoj, a neodpustí si zdůrazňovat, jak se ti, co to vidí jinak, v jejich očích zdiskreditovali. Pan Semín podporou kandidatury Bobošíkové, další zas podporou kandidatury Schwarzenberga, já propagací nevolby a neplatných hlasů…

Lidi, vzpamatujte se!! V těchto volbách není a nikdy nebylo žádných dobrých kandidátů! Jen pár slušnějších uchazečů o kandidaturu, kteří ale nesehnali dost podpisů, takže se mezi kandidáty nedostali. Za těchto okolností je ošemetné až nesmyslné dělat výčitky lidem, že podporují špatné kandidáty. Nevyčítal jsem panu Semínovi jeho podporu Bobošíkové (byť s ní bytostně nesouhlasím), nevyčítám dnes nikomu ani podporu Schwarzenberga nebo Zemana. Nemyslím, že bych na to měl právo…

Ano, pevně věřím (a i jsem k tomu vícekrát vyzval), že křesťané (a vůbec slušní lidé) by neměli teď k volbám chodit (či by měli vhodit neplatný hlas), protože zde máme dva velmi špatné kandidáty, mezi nimiž není natolik významný rozdíl, aby to ospravedlnilo jakousi “volbu menšího zla”. Dle mého soudu účast na těchto volbách znamená zašpinit se, aniž bychom mohli dosáhnout čehokoliv pozitivního. Nicméně, a to chci zdůraznit, plně respektuji ty, co to vidí jinak a jsou ochotni k volbám jít. Ať už hodlají podpořit Schwarzenberga či Zemana. To v mých očích problém není.

Co ale je problém, co člověka skutečně diskredituje, je chování a vystupování těchto voličů a agitátorů. Člověka nezdiskredituje to, že jde volit Schwarzenberga, či dokonce vyzývá k jeho volbě, protože si myslí, že Zeman je výrazně horší možnost. Nebo obráceně. Ale jestliže katolík (nebo ještě hůře katolický kněz) napíše, že Schwarzenberg (či alternativně Zeman) je kandidát, na kterého můžeme být hrdí, tak to je něco úpně jiného. Protože to je taková nestoudnost, lež a sprostota, že kdo ji vysloví, se diskredituje automaticky a nemálo!

Máme prostě takové kandidáty, jaké si tento národ zaslouží. Pragmatický křesťan, který vidí nutnost volit menší zlo, to může se skřípěním zubů respektovat. Ale oslavovat to? Označit hulvátského, propotratového a prosodomitského eurohujera (či antiklerikálního liberálního superhulváta – aby i na pana Zemana došlo) za dobrého kandidáta (nebo dokonce kandidáta, na nějž můžeme být hrdí!) – to je úroveň, na niž křesťan NIKDY klesnout nesmí.

Ignác Pospíšil

  Pak se stalo, že Babča napsala, že si nepřeje abych dále komentoval. A já se zeptal jestli mě vyhazuje z diskuze, ona že ne, ale že si nepřeje abych tam byl.A smazala všechny mé komentáře. Jó bral bych, kdyby mi zakázala vkládat komentáře, ale napsat : nevyhazuji a přitom mazat a mazat je zvláštní.

 Ještě si vzpomínám na jeden komentář, kdy jsem poslal tento odkaz  http://www.lidovky.cz/skoncili-jsme-s-nim-vzkazuji-tvurci-zdivocele-zeme-stransky-a-bocan-dejdarovi-kvuli-zemanovi-ifv-/lide.aspx?c=A130118_184836_lide_jkz

 O tom že herce Dejdara vyhodili ze seriálu ohledně podpory Zemana. Snad to Babču inspirovalo kdo ví.

Znova píšu,že výše uvedený článek Ignáce Pospíšila je i můj názor, vzpomínám si jak jsme se kdysi snad při prvních "svobodných volbách" po komunistech velmi pohádadali s mým příbuzným Janem Sokolem,/ mimochodem předminulým uchazečem o prezidenství/ jestli OF,nebo lidovci, hádka to byla ostrá až do chvíle, kdy kdosi navrhl : "Když volby, tak si zazpíváme Babičku Méry..." A hned bylo po hádce. Jdu na to, vezmu to v á moll. 

 

 Nijak to s tím nesouvisí, ale když už píšu, tak se podělím o radost: dnes nám přibyla dvě jehňátka, jmenují se Fabián a Šebestián

Zobrazeno 4528×

Komentáře

Pavel Husák (yetti)

Každopádně (a budu se opakovat) děkuji za propagaci mé poezie. Vážím si toho.

maxmilianrex

Není zač, posloužila.

Zobrazit 60 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Autor blogu Grafická šablona Nuvio